Slide 1

Contact

Mijn naam is Tamara en met mijn man Roy heb ik een praktijk voor kinderen met een psychiatrische stoornis en gezinnen die het nodig hebben om samen de opvoeding vorm te geven. It takes a village to raise a child. Dankzij mijn bijzondere en behulpzame familie waaronder ook mijn vader en moeder, Karin en Piet Legemaat, mag ik samen met Roy bijdragen aan een betere wereld voor onze kinderen.

Na mijn opleiding marketing- en communicatiewetenschappen wist ik het zeker: het was niet mijn roeping om in het bedrijfsleven te werken. Ik werkte met kinderen in de topsportwereld in mijn vrije tijd. Daar leerde ik hoeveel invloed de omgeving heeft op een kind en hoe verschillend kinderen daarop reageren. Ik leerde ook dat wij als volwassenen veel invloed hebben en hoe graag kinderen willen leren van je. Mijn plek was met kinderen te gaan werken. Na mijn PABO, waar ik als specialisatie ‘Special Needs’ heb gedaan, ben ik gaan werken in het speciaal basisonderwijs. In de praktijk ervaarde ik wat kinderen met een speciale behoefte nodig hebben. Ook het contact met ouders in het onderwijs heeft ervoor gezorgd dat ik me besef hoe ingewikkeld en moeilijk de opvoeding van een kind met een speciale behoefte kan zijn. Ik wilde graag helpen. 

Tijdens mijn studie ‘Master SEN’ (Special Needs) aan het Windesheim heb ik me gericht op het kind met een stoornis in het autisme spectrum en kinderen met gedragsproblemen. In die tijd werd ik door ouders van school gevraagd hun kind te begeleiden. Dat was mijn kans om mijn eigen methodiek en zienswijze te toetsen. Zeer dankbaar en trots kijk ik terug op die tijd. Lieve Sofia en Indy bedankt dat jullie in mij geloofden.

Laarderweg 128 – 3755 AT Eemnes

Nu zeven jaar geleden trof ik een geweldige man en zijn kindjes. Gedurende de Corona periode hebben gezinnen het moeilijk gehad en wilden wij als team bijdragen aan het opvangen van de kinderen die niet voortdurend thuis konden zijn. Roy is gaan studeren en wij hebben in 2020 onze gezamenlijke praktijk So Vie V.O.F. opgezet. Ik prijs mijzelf enorm gelukkig dat ik samen met hem mag werken met de meest bijzondere mensen van deze wereld.

T: 06-53237665
T: 06-20118827

E: info@so-vie.nl
E: tnlegemaat@hotmail.com


Naam

E-mail

Bericht

Success

Je bericht is succesvol verzonden!

Error

Sorry! Je bericht is nog niet verzonden. Check alsjeblieft bovenstaande foutmeldingen.


Yvonne
Tamara is geweldig!
Onze zoon van 10, voorheen begeleid door Tamara op school, bloeit op onder haar bijzondere gaven voor kinderen, waarbij ze snel de behoeften en zwakke punten begrijpt, en met duidelijke, rechtvaardige begeleiding heeft ze hem met PDD-NOS sterker gemaakt, resulterend in meer zelfvertrouwen en betere sociale vaardigheden.
– Yvonne
Odilia
Enorm gegroeid op sociaal vlak
Onze zoon had het moeilijk op de middelbare school, vooral met sociale gedragingen. Tamara, zijn docent, bood professionele hulp aan en heeft hem geholpen om beter om te gaan met zijn omgeving en zijn gedrag te beheersen.
We waarderen Tamara’s toewijding en professionaliteit, vooral haar benadering die uitgaat van het kind zelf en niet van vooroordelen.
– Odilia
Caroline
Hartverwarmend enthousiasme
Mijn 11-jarige pleegdochter gaat al een paar jaar naar Tamara voor sociaal-emotionele ondersteuning. In korte tijd zagen we een positieve verandering: een ontspannen contact met anderen, groeiende behoefte om zich te uiten, en Tamara’s hartverwarmende enthousiasme leiden tot een transformatie van een teruggetrokken naar een spontanere meid die de leuke kanten van het leven ontdekt.
– Caroline
Wendy
Tamara, top!
Mijn zonen William en Lucas zijn al enkele jaren in begeleiding bij Tamara, zowel individueel als in groepsverband. Beiden hebben een vorm van autisme (PDD-NOS en Asperger), met Lucas ook nog ADHD. Haar professionele begeleiding heeft de broers, die voorheen moeilijk met elkaar overweg konden, nu beter laten samenwerken en communiceren. Tamara’s inzet is fantastisch!
– Wendy
Amaya
Een droom die realiteit werd
Onze dochter zit nu al 3 jaar bij Tamara. Het verschil is enorm. Tamara werkt in “real time” met de moeilijkheden / mogelijkheden van de kinderen. Dit betekent dat hetgeen de kinderen kunnen bereiken geen grens heeft. Het einddoel dat we hebben, is dat onze dochter kan genieten van wie zij is, vertrouwen in zichzelf heeft en de wereld om haar heen beter kan begrijpen en accepteren. Ja, ik weet dat dit een droom is voor elke ouder, maar met Tamara voel ik dat de droom geen droom meer is, maar een realiteit zal zijn.
– Amaya
Judith
Van “alles mislukt” naar “alles lukt”
Onze zoon Stijn, 11 jaar, met ontwikkelingsachterstand, ADHD en autisme, wordt fantastisch begeleid door Tamara. Als zijn voormalige juf hadden wij al kennis mogen maken met haar gave voor kinderen. Ze benut zijn uitdagingen als kansen en heeft in korte tijd indrukwekkende vooruitgang geboekt. Haar aanpak geeft ons hoop voor Stijns toekomst, waarin zijn gevoel van falen ongetwijfeld zal veranderen in “Alles is gelukt aan mij!”
– Judith
previous arrow
next arrow