Contact

Mijn naam is Tamara van Herwaarden – Legemaat. Ik ben de vrouw van Roy van Herwaarden en samen met zijn kindjes Giovanni, Quendelin en Tristen hebben wij een gezin waar een heleboel ‘deelkinderen’ in meedraaien. Dankzij mijn sterke en behulpzame familie, mag ik bijdragen aan een betere wereld voor onze kinderen. Dank jullie wel dat ik mijn roeping mag leven!

Na mijn opleiding marketing en communicatiewetenschappen wist ik het zeker. Het was niet mijn roeping om in het bedrijfsleven te werken. Ik werkte met kinderen in de topsportwereld in mijn vrije tijd. Daar leerde ik hoeveel invloed de omgeving heeft op een kind en hoe verschillend kinderen daarop reageren. Ik leerde ook dat wij als volwassenen veel invloed hebben en hoe graag kinderen willen leren van je. Mijn plek was met kinderen te gaan werken. Na mijn PABO, waar ik als specialisatie ‘Special Needs’ heb gedaan, ben ik gaan werken in het speciaal basisonderwijs. In de praktijk ervaarde ik wat kinderen met een speciale behoefte nodig hebben. Ook het contact met ouders in het onderwijs heeft ervoor gezorgd dat ik me besef hoe ingewikkeld en moeilijk de opvoeding van een kind met een speciale behoefte kan zijn. Ik wilde graag helpen. 

Tijdens mijn studie ‘Special Educational Needs’ aan het Windesheim heb ik me gericht op het kind met een stoornis in het autisme spectrum en kinderen met gedragsproblemen. In die tijd werd ik door ouders van school gevraagd hun kind te begeleiden. Dat heb ik met veel overtuiging en plezier gedaan en ik ben nog steeds vereerd en dankbaar daarvoor te zijn gevraagd. Na anderhalf jaar uitproberen en onderzoeken was duidelijk dat mijn methode die ik had ontwikkeld en wat ik had bedacht als begeleidingsnorm werkte. Toen heb ik besloten mijn praktijk voor activerende en ontwikkelingsgerichte begeleiding op te zetten, vooral ook omdat er steeds meer ouders lieten blijken dat ze behoefte hadden aan hulp. Zeer dankbaar en trots kijk ik terug op die tijd en prijs ik mijzelf gelukkig dat ik mag werken met de meest bijzondere mensen die er zijn!


Lieve Sofia en Indy bedankt dat jullie in mij geloofden.